Mibe fektessünk 2023-ban

💰Mibe fektessük a pénzünket 2023-ban???
Amikor megtervezzük az új év teendőit, programjait, azon is érdemes elgondolkoznunk, hogy milyen formában gyűjtsük megtakarított pénzünket. A bankmonitor összehasonlította az készpénz/állampapír/részvény/ingatlan négyest.
🛌A párnába rejtett készpénzkötegeket gyorsan kizárták a versenyből, ugyanis idén akár 19 százalékos éves drágulás is lehet, azaz amit ma 1,5 millió forintból megvehetünk, arra egy év múlva már közel 1,8 millió forintot kellhet kifizetnünk!
📉Egyelőre úgy tűnik, nem a bankbetétek jelentik majd a legjobb megoldást, ugyanis a 15-19%-os áremelkedéssel szemben egy 10%-os betéti kamat is jelentős reálveszteséget jelentene. De tény, hogy a fiókba rejtett pénzhez képest okosabb döntés lehet a bankbetét.
📈Jó esélyekkel indulnak a versenyben az állampapírok: a tavalyi évben a 14,6% körüli infláció mellett rekordmennyiségű pénz áramlott az inflációkövető kamatozású Prémium Magyar Állampapírokba. Az inflációkövető állampapírok mellett érdemes odafigyelni a 4 és 6 éves PMÁP-ra vagy akár az Euró Magyar Állampapírra.
A befektetési alapok és életbiztosítások is végiggondolandó opciók azok számára, akik nem bíznak az otthon gyűjtögetésben.
🏠És ami az ingatlanokat illeti, az idei évben az ingatlanbefektetők számára egyre nehezebb terep várható, ráadásul az ingatlanbefektetésnek az akár 16 százalékot fizető állampapírral is versenyeznie kell.
A teljes cikket itt olvashatjátok: