Ingatlanközvetítői névjegyzék

Ingatlanközvetítők névjegyzékbe vétele

Bizonyára tudod, aki ingatlanközvetítői vagy ingatlanvagyon értékelői tevékenységet végez, köteles az Országos Kereskedelmi Nyilvántartási Rendszerbe regisztrálni.

A névjegyzék vezetésének célja annak hiteles dokumentálása, hogy az abban szereplő természetes személy rendelkezik a tevékenység végzéséhez, a jogszabályban előírt szakképesítéssel. Tehát a névjegyzékbe vételt mindenképp meg kell tenned, ez törvényi előírás!

Hol tudod ezt megtenni? 

Budapesten a Főpolgármesteri Hivatal Főjegyzője illetékes, máshol a megyei jogú polgármesteri hivatalok. Az alábbi gombon tudod ellenőrizni, hogy lejelentési kötelezettségednek eleget tettél -e?

Ha nem, akkor ezt minél gyorsabban pótold!

Ellenőrzés

Hogyan tudod ezt megtenni?

Nem szükséges személyesen felkeresned a polgármesteri hivatalokat, a lejelentés megtehető online is. Keresd meg a vállalkozásod székhelye szerinti illetékes hivatalt.

Pl.: https://budapest.hu/realestateregister/Lapok/default.aspx

A jobb oldalon a letölthető dokumentumok közül válaszd ki a Természetes személy tevékenység bejelentése dokumentumot, és töltsd ki.  

Amennyiben gazdálkodó szervezet keretein belül végzed a közvetítői tevékenységet, a Gazdálkodó szervezet tevékenység bejelentését is szükséges kitölteni és eljuttatni  az illetékes hivatalhoz. 

Van-e teendőd, ha a bejelentést korábban már megtetted? 

Csak abban az esetben, ha a bejelentést követően adataidban változás következett be. (10 napod van rá)

Ha ez elmaradt, azonnal pótold! Ez esetben a Természetes személy változás bejelentése és, ha szükséges, a Gazdálkodó szervezet változás bejelentése dokumentumot is töltsd ki és küldd el a hivatalhoz!

Ha bármilyen kérdésed van, fordulj Borsos Baluhoz, vagy a mentorodhoz!